ONLINE CURSUS 5 : HERZIENING VAN DE ESSENTIE

Experiences
Experiences
$ 43
Per participant
Per Month

Request to Book

About this activity

Is al het scherptediepte gedoe nog een beetje flou? Is ISO nog een gevoelig onderwerp? Ben je een beetje traag op het gebied van snelheid? Hoe dan ook, je wil die verdomde fototechniek in de vingers krijgen!
Als je door het lezen van deze (nogal) flauwe woordspelingen jezelf herkent, is onze workshop "Herziening van de essentie" misschien wel iets voor jou!

Alle instellingen herbekijken.

Een sprekend portret nemen.

Landschap en kadreren.

Een abstractie van het landschap.


About your Mentor
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in fotografie. De eerste toestellen waarmee ik werkte waren uiteraard analoge toestellen en film. Toestellen waarmee ik tot op vandaag nog steeds werk. Uiteraard is daar ook het digitale verhaal en toestel bijgekomen.
Ik heb een opleiding genoten aan de Academie van Anderlecht. In het analoge verhaal ontwikkel ik mijn films zelf. Deze worden daarna ingescand en bewerkt met Lr en Ps.
Je kan een deel van mijn foto's bekijken op mijn web-site: www.zenographie.com
Je zal merken dat mijn fotografie een zoeken is naar eenvoudige beelden die op een klassieke manier worden 'verbeeld'. Bij een tweede lezing zal je merken dat mijn beelden vanuit concepten worden opgebouwd.
Ik zal nooit zonder aanleiding/uitnodiging fotograferen. Een eerste periode is er één van observatie. Bewegingen van mensen, opbouw van het beeld wordt hierdoor duidelijk en dan pas ga ik aan de slag. Ik zal zelden meer dan 3 foto's nemen van een onderwerp. Tenzij uiteraard het onderwerp een reeks foto's vraagt.
Ik deel graag mijn ervaring, visie en ga graag in gesprek over fotografie.
Mijn grote voorbeelden zijn Willy Ronis, Jean Loup Sieff, Flor Garduno, Sally Mann, Jock Sturges, Edward Weston, Peter Lindbergh.

Details
DAY 1 · 09:30 − 12:00
HERZIENING VAN DE ESSENTIE
Is al het scherptediepte gedoe nog een beetje flou? Is ISO nog een gevoelig onderwerp? Ben je een beetje traag op het gebied van snelheid? Hoe dan ook, je wil die verdomde fototechniek in de vingers krijgen!
Als je door het lezen van deze (nogal) flauwe woordspelingen jezelf herkent, is onze workshop "Herziening van de essentie" misschien wel iets voor jou!
De sessie, die 2u30 duurt, is voor personen die eerder aangeleerde, maar gedeeltelijk
vergeten of verkeerd begrepen technische begrippen willen herzien.
Het doel van de cursus is om je een betere kijk te geven op je camera, en een beter beheer van de technische kant; iets wat essentieel is voordat je jezelf overgeeft aan creatieve fotografie.
Gedurende 2u30 zal een professionele fotograaf, en bovendien een pedagoog, proberen uw leemtes op te vullen door middel van deze stappen:
● Ten eerste zullen uw technische tekortkomingen worden opgespoord om de cursus aan te passen volgens uw behoeften.
● Vervolgens zullen de fundamentele technische begrippen, en de begrippen waar je problemen mee hebt, (her)uitgelegd worden.
● Nadien stelt de docent een reeks oefeningen voor die elk de praktische toepassing van een cruciaal technisch punt en/of een bron van persoonlijk onbegrip mogelijk maken.
Deze praktische oefeningen worden uiteraard ontworpen om in de ruimte van het
huis/appartement te worden uitgevoerd.
● Tot slot geeft de docent nog een laatste advies over hoe je kan blijven oefenen.

Group size
There are 3 spots available on this experience.

Advance Notice
1 day

Category
Technique

Secondary categorie
Course

Accessibility:
The activity is accessible to all

Cancellation

No review yet

About the host, Bruno

Bruno
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in fotografie. De eerste toestellen waarmee ik werkte waren uiteraard analoge toestellen en film. Toestellen waarmee ik tot op vandaag nog steeds werk....

Meeting location