ONLINE CURSUS 6 : DE COMPOSITIE

Experiences
Experiences
$ 43
Per participant
Per Month

Request to Book

About this activity

Sommige foto's trekken spontaan de aandacht van de toeschouwer. Beelden die door hun opbouw en compositie de kijker ertoe aanzetten om in detail te overlopen wat er wordt weergegeven. De fotografie praktijk impliceert een aantal technische uitgangspunten en esthetische regels van de opbouw. De samenstelling van een beeld is de hoeksteen van dit "technisch-esthetische" ensemble. De samenstelling van een beeld zal bepalend zijn voor de organisatorische waarden, de volumeverhoudingen en de prioriteiten van de lay-out. Deze keuzes van opbouw en compositie spelen met de aanwezige elementen: het onderwerp,
de omgeving, het licht.

Observatie van je omgeving. Inzoomen op details.

Hoe kadreren. Wat neem je mee in je compositie?

Licht en compositie.

Diepte in je foto. Standpunt van de fotograaf.


About your Mentor
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in fotografie. De eerste toestellen waarmee ik werkte waren uiteraard analoge toestellen en film. Toestellen waarmee ik tot op vandaag nog steeds werk. Uiteraard is daar ook het digitale verhaal en toestel bijgekomen.
Ik heb een opleiding genoten aan de Academie van Anderlecht. In het analoge verhaal ontwikkel ik mijn films zelf. Deze worden daarna ingescand en bewerkt met Lr en Ps.
Je kan een deel van mijn foto's bekijken op mijn web-site: www.zenographie.com
Je zal merken dat mijn fotografie een zoeken is naar eenvoudige beelden die op een klassieke manier worden 'verbeeld'. Bij een tweede lezing zal je merken dat mijn beelden vanuit concepten worden opgebouwd.
Ik zal nooit zonder aanleiding/uitnodiging fotograferen. Een eerste periode is er één van observatie. Bewegingen van mensen, opbouw van het beeld wordt hierdoor duidelijk en dan pas ga ik aan de slag. Ik zal zelden meer dan 3 foto's nemen van een onderwerp. Tenzij uiteraard het onderwerp een reeks foto's vraagt.
Ik deel graag mijn ervaring, visie en ga graag in gesprek over fotografie.
Mijn grote voorbeelden zijn Willy Ronis, Jean Loup Sieff, Flor Garduno, Sally Mann, Jock Sturges, Edward Weston, Peter Lindbergh.

Requirements and material
Je bent al enige tijd met fotografie bezig en je wil sprekender foto's leren maken. Alle thema's.

Details
DAY 1 · 09:30 − 12:00
ONLINE CURSUS 6 : DE COMPOSITIE
ONLINE CURSUS 6 : DE COMPOSITIE
Sommige foto's trekken spontaan de aandacht van de toeschouwer.
Beelden die door hun opbouw en compositie de kijker ertoe aanzetten om in detail te
overlopen wat er wordt weergegeven.
De fotografie praktijk impliceert een aantal technische uitgangspunten en esthetische regels van de opbouw. De samenstelling van een beeld is de hoeksteen van dit
"technisch-esthetische" ensemble.
De samenstelling van een beeld zal bepalend zijn voor de organisatorische waarden, de
volumeverhoudingen en de prioriteiten van de lay-out. Deze keuzes van opbouw en compositie spelen met de aanwezige elementen: het onderwerp, de omgeving, het licht.
Het werk van de compositie bepaalt, transformeert en accentueert de relatie met de realiteit door de voorkeur te geven aan dynamische assen, krachtlijnen, onderwerpen die niet centraal staan en verschijnen in het beeldkader en ‘regels’ in de compositie.
Het zijn deze essentiële punten die we zullen perfectioneren. Terwijl we teruggaan naar de basisprincipes, zullen we samen bekijken dat een eenvoudige verandering van de compositie de kwaliteit van je foto's radicaal kan veranderen. De kunst van de compositie stelt je in staat om jezelf te onthullen in je persoonlijke fotografie praktijk.
Tijdens deze cursus, die door middel van een videoconferentie wordt gehouden, worden
natuurlijk kleine praktische oefeningen ingepland. Zorg ervoor dat uw camera is opgeladen en voorzien is van een lege geheugenkaart.
Uw docent stelt praktijkoefeningen voor vast rond de omgeving van het huis/appartement.
Goed om te weten: deze cursus duurt 2u30 en omvat een theoretische uitleg en oefeningen (binnen de grenzen van de ruimte van het huis/appartement).
Een formulier met praktische details wordt enkele dagen voor de datum van elke workshop naar de deelnemers gestuurd, met het URL-adres om toegang te krijgen tot het virtuele klaslokaal (u hoeft hier geen account voor aan te maken, er is geen registratie nodig).

Group size
There are 3 spots available on this experience.

Advance Notice
1 day

Category
Online

Secondary categories
Composition, Course

Accessibility:
The activity is accessible to all

Providings

Other : Fotografen die interessant zijn qua compositie

Links naar web-sites en titels van interessante fotoboeken


Cancellation

No review yet

About the host, Bruno

Bruno
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in fotografie. De eerste toestellen waarmee ik werkte waren uiteraard analoge toestellen en film. Toestellen waarmee ik tot op vandaag nog steeds werk....

Meeting location