Request to Book

$ 91
Per participant
Per Month
Enter dates for accurate prices and availability.
Enter dates for accurate prices and availability.

You’ll be able to review before paying.

About this activity

Hoe komt het dat bepaalde foto’s wel, en een andere foto’s niet, in het oog springen? In essentie komt dit omdat het beeld door zijn structuur en samenstelling een bepaalde uitnodiging stuurt.


About your Mentor
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in fotografie. De eerste toestellen waarmee ik werkte waren Kodak Agfamatic, Agfa Synchrobox 6x9. Later volgden verschillende kleinbeeld toestellen. Minolta Dynax 600 si Classic, en middenformaattoestellen: Zenza Bronica ETRC 4,5x6, Fuji GW690II een 6x9 negatief toestel. Dit toestel moest mijn Mamiya 7 II vervangen een 6x7 negatief toestel met een ongelooflijke scherpte en schitterende lichtmeting.
Ik heb een opleiding genoten aan de Academie van Anderlecht.
Ik werk af en toe digitaal. Mijn eigenlijke werkmethode is Hybride. Ik werk vooral met middenformaat camera's. Films (zwart-wit) ontwikkel ik zelf. Deze worden daarna ingescand en bewerkt met Lr en Ps.
Je kan een deel van mijn foto's bekijken op mijn web-site: www.zenographie.com
Je zal merken dat mijn fotografie een zoeken is naar eenvoudige beelden die op een klassieke manier worden 'verbeeld'. Bij een tweede lezing zal je merken dat mijn beelden vanuit concepten worden opgebouwd.
Ik zal nooit zonder aanleiding/uitnodiging fotograferen. Een eerste periode is er één van observatie. Bewegingen van mensen, opbouw van het beeld wordt hierdoor duidelijk en dan pas ga ik aan de slag. Ik zal zelden meer dan 3 foto's nemen van een onderwerp. Tenzij uiteraard het onderwerp een reeks foto's vraagt.
Ik deel graag mijn ervaring, visie en ga graag in gesprek over fotografie.
Mijn grote voorbeelden zijn Willy Ronis, Jean Loup Sieff, Flor Garduno, Sally Mann, Jock Sturges, Edward Weston, Peter Lindbergh.

Details
Compositie
Het doel van deze cursus is om de richtlijnen van compositie aan te leren aan nieuwe fotografen. Hoewel veel gevestigde fotografen de neiging hebben om te denken dat er niet zoiets bestaat als "juiste of perfecte compositie", zult u leren waarom deze richtlijnen bestaan ​​en kunt u vervolgens kiezen of u zich eraan houdt of niet. Nadat je de compositie hebt leren kennen, zullen je ogen de interessante vormen om je heen gaan opmerken. Zodra je je hiervan bewust bent, hoef je je alleen maar op de juiste manier te positioneren om ze in je zoeker te zien verschijnen. We zullen bespreken waar de theorieën van de compositie vandaan komen om ​​beter te begrijpen van hoe relevant ze zijn bij het maken van een interessante foto.
Deze workshop zal u volgende zaken verduidelijken en aanleren :
- De theorieën van de regel van derden, het vullen van het frame, perspectief, balans, hoofdlijnen, symmetrie, patronen, achtergrond, diepte en croppen achteraf (bijsnijden)
"- De geschiedenis van de compositie bij fotografie
"
Je verlaat de cursus en vertrouwt op je fotografische oordeel, misschien heb je zelfs het gevoel dat de richtlijnen voor de compositie een tweede natuur voor je zijn geworden.
De workshop is opgedeeld in drie delen: een theoretische uitleg, een hands-on oefensessie en een nabespreking van de klas in een nabijgelegen locatie. Tijdens de debriefing zullen we de foto's van de klas bespreken en bespreken.

Group size
There are 7 spots available on this experience.

Advance Notice
1 day

Type
Courses

Accessibility:
The activity is not adapted to people with physical disabilities

Providings

Other: literatuur/bibliotheek -


Drinks and Snacks: Drank

Koffie/thee/frisdrank


Cancellation

No review yet

About the host, Bruno

Bruno
Member since 2019-08-16 09:34:23

Meeting location